 |
|
|
|
|
Anasayfa » Teknoloji
Mars'ta mağara bulundu
26 Haziran 2010, 14:34
Büyük bilimadamlarının gözünden kaçan bir olay bir ortaokul sınıfındaki öğrencilerinin gözüne takıldı.
Evergreen Ortaokulu'nda bir sınıf, Arizona Devlet Üniversitesi'nin Mars Eğitim programı çervesinde Mars'taki lav tüplerini çalışıyordu.
Eğitim programı çerçevesinde sınıfın emrine Mars'ın yörüngesinde dolaşan, görüntü almaya yarayan bir kamera verildi. Çektikleri iki resimden birinde lav tüplerini başarıyla bulan sınıf, ikinci görüntüde ise küçük, yuvarlak bir siyah noktaya rastladı.
190'a 160 metrelik çukurun en az 115 metre derinliği olduğu düşünülüyor. Sınıftaki öğrenciler çukur hakkında daha detaylı görüntü elde edebilmek için NASA'nın HIRISE kamerasını kullanmak üzere başvuruda bulundular. HIRISE'ın çektiği yüzey fotoğraflarında 30 santimetreye bir piksel düşmekte.
|
|
Bugatti Veyron
|
Charlie Bit Me - Hiphop Remix
|
Bas Gaza Yeni Versiyon
|
Recep İvedik Gta
|
|
Dünyalar Tatlısı
|
Fantastik Gitar Solo
|
Değişik - Harika Ses
|
En Değerli Hazinesi Alınmış
|
|
Sakarlar İşbaşında
|
Joss Loner - Like A Star
|
Yumurta Nasıl Soyulur
|
Kalp Atışı
|
|