ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
Canlı yayında işkence deneyi

Canlı yayında işkence deneyi

17 Mart 2010, 15:39

Fransa'da televizyonun gücünün insanlara neler yaptırabileceğine ilişkin deney, insanların bir yarışma programı uğruna başkalarına fiziksel işkence edebildiğini gösterdi.

France 2 kanalı için çekilen “Ölüm Oyunu” isimli belgeselde, kurmaca bir yarışma programı için stüdyo hazırlandı ve 80 yarışmacı bulundu.

Yarışmacılara, sorulara yanlış cevap veren “rakiplerine” elektrik vermeleri söylendi. Yarışmacıların yüzde 80’i, rakiplerinin çığlıklar atarak yalvarmalarına rağmen elektrik şokunu verdi. Bir deneyin parçası olduklarını bilmeyen salondaki izleyiciler de bu sırada “Ceza! Ceza!” diye bağırdı. Aslında yarışmacıların rakipleri profesyonel aktörlerdi ve elektrik şoku da sahteydi.

Programın yapımcısı Christophe Nick, “Katılımcıların yüzde 80’inin sadist emirlere uyduğunu görünce çok şaşırdık” dedi. Deneklerin yalnızca 16’sının emirlere uymayı reddettiğini söyleyen Nick, diğerlerininse, rakiplerine 460 volta kadar elektrik verdiğini belirtti. Aktörlerin yardım çığlıklarının ve öldüklerinin sanılması için tamamen susmalarının da yarışmacıları durdurmadığı görüldü.

Belgesel ekibinde yer alan psikolog Jean-Leon Beauvois, amaçlarının televizyonun manipülatif gücünü göstermek olduğunu belirterek, “Televizyon gücünü kötüye kullanmaya karar verirse herkese her şeyi yapabilir” dedi. Belgesel bugün yayınlanacak.

Milliyet

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit


Almanya'yı karıştıran spiker

Almanya'yı karıştıran spiker Almanya daha 'Aşk Geçidi'ndeki ölümlerin şokunu atlatamadan ülkenin ünlü talk-show sunucusu Eva Herman'ın açıklamalarıyla sarsıldı.

Gey rahipler Vatikan'ı çıldırttı

Gey rahipler Vatikan'ı çıldırttı Eşcinsel rahiplere yönelik haber ülkede tepki yarattı.

Kampus Haber © 2005 - 2010
İmaj Haber Grubu iştirakidir. - İletişim : 0 312 425 30 00

evden eve nakliyat ankara

counter customizable